Blog

Modası Asla Geçmeyen Ofis Tasarımları

Ofis ve büro tasarımları son dönemlerde oldukça değişti. Çalışanlar iş yerinde daha fazla vakit geçiriyor ve onları hem fiziksel hem de zihinsel olarak destekleyen bir çalışma ortamına ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle ofis mobilyası tasarımları oldukça dikkat çekmeye, rahatlık ve konfor sunan ürünler oldukça ilgi görmektedir. Şirketler, ofis dizaynlarına yatırım yapmanın yalnızca çalışan personeli daha mutlu etmek ile kalmayıp aynı zamanda da karlılık üzerinde daha büyük bir etkisi olacağının farkına varmıştır. Birden fazla ofis tasarım fikrinin modasının hızla geçtiği bilinmektedir. Peki her nesile hitap eden ofis tasarım fikirleri neler? Hangi tasarımının modası asla geçmeyecek ofis tasarımı olarak bilinir?

İnsan Odaklı Ofis Tasarımı

Büro ve ofis çalışanlarının tamamı, uzun çalışma saatlerinde kullandıkları ofis mobilyalarında konforlu hissetmek istemektedir. Çalışanların ihtiyaçlarına göre bir ofis tasarlamak, onları sadece çalışan bir makinenin dişlileri olarak değil, bireysel alanlarına saygı duyulan kıymetli kişiler olarak desteklemenin anahtarıdır. İnsan odaklı dizayn edilen ofis tasarımları, çalışanların desteklenmesi için özelleştirilen ve kişiselleştirilen ofis dizaynlarıdır. Çalışma ortamını konforlu hale getiren ofis mobilyaları sayesinde insan odaklı ofis tasarımları, çalışanların sosyalleşmesi ve kendilerini mutlu hissetmesi için alanlar oluşturmak ile başlar. Kafe ve iş birliği alanları gibi kurum için çalışanlar için tasarlanan bu alanların çalışma verimliliğini doğrudan etkilediği bilinmektedir. Bu alanlarda kullanılan ofis mobilyası modelleri de çalışanların enerjilerini yükseltmek ve konforlu hissetmelerini sağlar. Ofis personelinin niteliklerine göre özelleştirilen çalışma alanlarında kullanılan ofis mobilyaları; anne olan personeliniz için anne odaları, engelli personeliniz için engelli dostu dizaynlara sahip çalışma ortamı gibi örneklendirilebilir. İnsan odaklı büro tasarımları; özgürlük ve konforun ön planda tutulduğu ofis dizaynlarıdır. Çalışanların nasıl çalışmak istediklerini anlayarak bu ihtiyaçlarına cevap veren bir ofis tasarım anlayışını destekler. İnsan odaklı ofis dizaynları; çalışanların ihtiyaçlarını dinleyip onlara doğru ofis mobilyası, teknoloji ve temel olanakları sunmaktadır. Bu neden ile insan odaklı ofis tasarımları asla modası geçmeyen ofis tasarımları arasında gösterilir.

Sürdürülebilir Ofis Tasarımlar

Son dönemlerde sıkça duyduğumuz Y ve Z kuşağı tabirleri bu kuşağa ait olan kişilerin daha bilinçli olduğunu göstermiştir. Y ve Z kuşağı çevre dostu uygulamalar hususunda oldukça bilinçlidir. Birden fazla işletme çevre dostu ofis tasarımlarını tercih ederek yenilikçi ve sürdürülebilir çalışma alanları oluşturur. Bu alanlarda kullandıkları ofis mobilyaları da oldukça dikkat çekici olmaktadır. Geleneksel geri dönüşüm programlarının ötesinde de yeni nesil sürdürülebilir tasarımları merkez alan büro ve ofis tasarımları asla modası geçmeyecek ofis dizaynları arasında yerini almıştır. Çevre dostu materyaller kullanılarak üretilen ofis mobilyaları, yeşil renkli ve nefes alan ofis dizaynları, çevreye verdikleri zararlı etkileri minimum olan enerji sistemleri ile sürdürülebilir ofis dizaynları sıklıkla tercih edilir. Çevre ve insan sağlığını koruyan ofis mobilyaları ile tasarlanan ofisler yenilikçi görünümleri ile günümüzde en fazla tercih edilen ofis tasarımları arasında yer alır.

Akıllı Ofis Tasarımları

Yeni nesil ofis dizaynları sınırsız teknoloji ve internet erişimleri ile donatılmaktadır. Laptoplar, akıllı telefonlar, yüksek hızlı internet ağı ve akıllı tasarımlara sahip olan ofis mobilyaları yenilikçi bir ofis tasarımı sunmaktadır. Ofis dizaynlarında kullanılan teknolojinin geliştirilmesi; üretkenliği ve verimliliği arttırmaya yardımcı olmaktadır. Akıllı bina teknoloji ile tamamlanan bu ofis tasarımları, özelleştirilmesi kolay bir ortam oluşturarak çalışanları desteklemektedir. Akıllı ofis teknolojisinin misyonu, kişilerin sadece bir düğmeye basarak iş arkadaşları ile zamanlamasına, bağlantı kurmasına ve iletişim kurmasına imkân sağlayan sürtünmesiz bir çalışma ortamı sağlanmasına yardımcı olmaktır. Güvenli çalışma ortamı, çalışanlar için çalışma alanlarının hem fiziksel hem de dijital yönlerden oldukça önemlidir. Gelişmiş siber güvenliğin standart hale gelmiş olması, çalışanlar da bu teknolojiden faydalanılarak kimlik kartı, kapı kodu ve uyarı sistemlerinin aynı sıra fiziksel güvenliğin de geliştirilmesini beklemektedir. Akıllı ofis tasarımları tesis yöneticileri ve kurumsal liderlik, günlük üretkenlik ve çalışma verimliliği hususunda gerçek zamanlı istatistikler almalarına yardımcı olan yapay zekâ ölçüm teknolojilerinden fayda sağlayabilir. Özel Metal, kaliteli ve dayanıklı aynı zamanda sürdürülebilir ofis tasarımları için dizayn edilmiş ofis mobilyaları ile ihtiyaç duyduğunuz bütün ürün seçeneklerini sizlerin beğenisine sunmaktadır.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Aşağıdaki Temsilcilerimizden Birine Tıklayın
Ä°stanbul Showroom
Sales Support
Åžuan Online