Blog

Ofis Mobilyalarının Zarafeti: Benzersiz Ofis Dizaynı için Ne Yapılmalı?

Ofis mobilyaları, zarif ve eşsiz bir ofis ortamına ulaşılmasına katkıda bulunan çalışma masası, sandalye, evrak dolapları, bekleme koltukları başta olmak üzere birçok üründen meydana gelen mobilyalardır. Benzersiz bir ofis dizaynına fonksiyonel ve estetik yapısı ile katkıda bulunan ofis mobilyası, çalışan ve yöneticilerin kendilerini rahat ve huzurlu hissedebilecekleri ortama kavuşmalarını sağlar. Peki ama yenilikçi bir atmosfere ulaşabilmek için ofis dizaynı nasıl yapılmalıdır? Ne tür mobilyalar tercih edilmeli, bu mobilyalar nasıl kullanılmalıdır?

Ergonomik Mobilyalar Kullanın

Muhteşem bir ofis ortamına ulaşmak için ergonomik tasarımlı mobilyaları tercih edebilirsiniz. Çalışanların gün boyunca rahat edebilmesi için son derece önemli olan ergonomik mobilyalar, çalışan sağlığına da olumlu katkıda bulunur. Klasik sandalyeler, masa başı çalışanların çeşitli sağlık problemleriyle karşı karşıya kalmasına neden olur. Fakat bel destekli sandalyeler, bel ve sırtı korur; aynı zamanda duruş bozukluklarının da önüne geçer. Öte yandan yüksekliği ayarlanabilen masalar, farklı boylarda kullanılabildikleri için her ortama uyum sağlar. Bu nedenle ergonomik ofis mobilyaları, eşsiz bir ofis için olmazsa olmazlar arasında yer alır.

Birbiriyle Uyumlu Mobilyaları Tercih Edin

Yenilikçi bir ofis dizaynı için birbiriyle uyumlu mobilyaları tercih etmeniz son derece önemli. Hem renk hem de tasarım açısından uyumlu mobilyalar, ofisin çok daha düzenli ve estetik bir görünüm elde etmesini sağlar. Ofis dekorasyonunda belirlediğiniz renk, genel dizayn için belirleyici olacaktır. Eğer açık renk tonları kullanmak ve sade bir ofis görünümüne ulaşmak istiyorsanız, kullanacağınız mobilyaların renginde bu hususa uymalısınız. Bunun yanı sıra özellikle bekleme odalarında kullanacağınız koltuk ve masalarda, mobilyalar birbiriyle uyumlu olduğunda, misafirlerin kendilerini çok daha özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz.

Marka KimliÄŸinizle Uyumlu Renkleri Tercih Edin

Fonksiyonel, estetik ve zarif ofis mobilyaları tercih ederken mutlaka marka kimliğini ön planda tutun. Özellikle marka kimliğine uygun bir renk seçmek, müşterilere hitap edecek bir ofis ortamına ulaşılmasını sağlayacaktır. Yazılım şirketine sahipseniz, dingin renkleri tercih etmeniz ideal olacaktır. Mavi ve yeşil renkler, huzur ve dinginliği simgelediği için bu tür renkleri kullanabilirsiniz. Bunun yanı sıra müşteri odaklı bir şirketseniz, kurumsal kimliğini ön plana çıkaran koyu tonları tercih edebilirsiniz. Ofisinizde modern dokunuşlar hem çalışanlarınızın hem de müşterilerinizin kendisini çok özel hissetmesini sağlayacaktır.

İş Verimliliğine Olumlu Katkıda Bulunan Aydınlatmalar Tercih Edin

Aydınlatma sistemleri, ofis dizaynında önemli bir yere sahiptir. İş verimliliği ve çalışan motivasyonuna doğrudan etkide bulunan aydınlatma sistemlerini tercih ederken titiz bir araştırma sürecine girmek gerekebilir. Yetersiz ışık, çalışanların motivasyonunu düşürebilir. Bunun yanı sıra yetersiz ışığın iş verimliliğini olumsuz etkilediği de bilinmektedir. Doğal ışık, çalışanların kendisini çok daha huzurlu hissetmesini sağlayacağından gün içerisinde doğal ışıklardan yararlanabilmek için perdeleri açık tutmak son derece önemlidir. Ayrıca beyaz ışık, insan psikolojisini olumsuz etkileyebildiğinden, sarı ışık sağlayan ampuller tercih edilebilir. Kullanılacak aydınlatma sistemlerinde tasarımların ofis mobilyaları ile uyumlu olması, ofis içerisinde bütünlüklü bir görünümü mümkün kılacaktır. Bu nedenle aydınlatma sistemi seçiminde birçok hususu ön planda tutmalı ve en doğru aydınlatma ürünlerini satın almalısınız.

Depolama Çözümlerine Yönelin

Ofis mobilyaları içerisinde özel bir konumda bulunan depolama çözümleri, ofislerin fonksiyonel bir şekilde tasarlanmasına katkıda bulunur. Çalışanların eşyalarını muhafaza etmelerini sağlayan depolama çözümleri, aynı zamanda evrak ve belgelerin de güvenilir bir şekilde saklanmasını mümkün kılar. Özellikle kilitli evrak dolapları, iş yeri bilgilerinin gizliliğini sağladığından birçok ofiste kullanılır. Evrak dolaplarının yanı sıra kitaplıklar da ofis dizaynına incelikli bir dokunuşta bulunur. Kitapların muhafaza edilmesini sağlayan kitaplıklar, ofisin modern bir görünüm elde etmesini de sağlar. Bu nedenle ofis dekorasyonunda kitaplık, evrak dolabı gibi depolama çözümlerinden faydalanabilirsiniz.

Aksesuar Kullanımını Göz Ardı Etmeyin

Ofis dizaynında aksesuar kullanımına özen göstermeniz, istediğiniz ofis görünümüne ulaşmanızı sağlayacaktır. Çalışanlarınız gün içerisinde motivasyona ihtiyaç duyacağı için modern ve incelikli aksesuarlar kullanarak ofisin benzersiz bir atmosfere ulaşmasına katkıda bulunmalısınız. Panolar, levhalar, afişler ile duvarları süsleyebilirsiniz. Çalışma masalarının üzerinde renkli takvimler kullanabilir, çok daha keyifli bir ortam elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra ofisin bazı kısımlarında, kullanmış olduğunuz ofis mobilyaları ile uyumlu saksılara yer verebilirsiniz. Eşsiz saksıların içinde yer alan çiçekler, ofisin genel görünümüne olumlu etkide bulunacaktır.

Keyif ve Dinlenme Köşeleriyle Müşteri ve Çalışanlarınızı Mutlu Edin

Bekleme salonları, keyif ve dinlenme köşeleri, müşteri ve çalışanlarınızın kendilerini benzersiz hissetmesini sağlayacaktır. Ofisin bir kısmında dinlenme köşeleri oluşturmanız, çalışanlarınızın sıkıldıkları zaman kendilerini motive etmelerini mümkün kılacaktır. Rahat ve estetik koltuklar, bu tür alanların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Bu nedenle ergonomik koltuklar ve şık masalar, dinlenme köşelerinin incelikli bir şekilde dizayn edilmesini sağlayacaktır. Bekleme salonları, müşterilerin vakit geçirdikleri alanlar olduğundan, bu tür alanların dizaynında çok özel mobilyalar kullanılmalıdır. Özellikle kullanılacak koltuklarda zarafet ve estetik ön planda tutulmalıdır. Bunun yanı sıra ergonomik koltuklar, bekleme süresi boyunca müşterilerin konfor ve rahatlık elde etmesini sağlayacaktır.

Kaliteli, İşlevsel ve Şık Ofis Mobilyaları Kullanın

Ofisin genelinde kaliteli, işlevsel ve şık ofis mobilyaları kullanın. Hem müşteri hem de çalışan memnuniyeti açısından kullanılan mobilyaların kaliteli olması son derece önemlidir. Aynı zamanda dar alanlarda kullanılan fonksiyonel mobilyalar, alanın çok daha efektif bir şekilde kullanılmasını sağlayacaktır. Ofis mobilyaları kullanımında işlevselliğin yanı sıra zarafet de son derece önemlidir. Bu nedenle estetik, şık ve zarif detaylara sahip mobilyaları kullanarak ofisinizin modern ve incelikli görünmesini sağlayabilir, markanızı en iyi şekilde temsil eden bir ofise sahip olabilirsiniz.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Aşağıdaki Temsilcilerimizden Birine Tıklayın
Ä°stanbul Showroom
Sales Support
Åžuan Online