Blog

Bekleme Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

İnsan yaşamı modernleştikçe yirmi dört saat olan günün belli bir kısmını beklemeye ayırmak zorunda kalıyor. Bu bekleme ister bir iş mülakatı olsun ister sevdiğiniz birini beklerken ya da devlet kurumunda olabilir. Peki, beklerken bu durum bizi ne kadar rahat ve mutlu hissettirir? Bu duygular beklediğiniz alanın konforu ve görünümüne bağlıdır. Kişisel çalışma odanız ya da büronuza gelen misafirlerinizi ağırlarken onların bekleme alanında beklerken zorlanmamaları ve konforlu zaman geçirmeleri için bekleme koltuğu satın aldığınızda dikkat etmeniz gereken konulardan bahsedeceğiz.

Bekleme Koltuğu Alırken Dikkat Edilmesi Gereken Özellikler

Bekleme koltuğu seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken konulardan biri alacağınız koltuk takımının bekleme alanınızın ambiyansı ile uyum içinde olmasıdır. Elbette ki bekleme koltuğu ya da bekleme koltuk takımları sadece görünüme bakılarak alınamaz, ürünün kalitesi de oldukça önemlidir. Yalnız kapalı bir alana girdiğiniz an ortamdaki ışığın içeride bulunan ofis eşyaları ile uyumlu olmasını ve iç karartıcı olmamasını istersiniz. Ferah ve aydınlık bir görünüm için örneğin duvarda kullanılan boya koyu renkli ise bekleme koltuklarının açık renklerde seçilmesi ortamın aydınlık bir görünüme sahip olmasını sağlar. Bekleme alanınız için koltuk satın alırken dikkat edeceğiniz ikinci husus ise koltukların hangi alan için satın alınacağıdır. Örnek vermemiz gerekirse, ofis ya da büronuzun hol bölümü dar ise 2’li bekleme koltuğu veya ofis bekleme koltukları doğru seçim olacaktır. Misafirleriniz için ise misafir bekleme koltukları olarak sınıflandırılan ve set halinde sizlerin beğenisine sunulan 3’lü bekleme koltukları ofis ve büronuz için doğru tercih olacaktır. Bu dizaynda sizlerin beğenisine sunulan 3’lü bekleme koltukları fiyat bakımından da 2’li bekleme koltuk fiyatlarına kıyasla daha avantajlı olmaktadır. Kişisel çalışma alanınız için bekleme koltuğu seçimi yaparken tekli olan modelleri seçerken yine ürünün odanızın rengi ile uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz. Özel muayenehane veya ofisinizin salonu için de mesleklere uygun olarak dizayn edilen bekleme koltukları avukat ya da doktorlar tarafından tercih edilen modeller arasında yer alır. Bekleme koltuğu ya da bekleme koltuk takımı satın alırken dikkat edeceğiniz üçüncü husus ise ürünün hangi kumaş kullanılarak dizayn edildiğidir. Kişisel çalışma alanınıza sizden başka girip çıkan kimse olmadığından dolayı tercih edeceğiniz bekleme koltuğunun kumaşı süet ya da pamuklu bir kumaş olabilir. Süet kumaş kullanılarak dizayn edilen ürünler kişisel çalışma alanınıza gayet zarif ve şık bir görünüm katarken aynı zamanda da temizliği kolay olacaktır. Bunun yanı sıra sık sık misafir ağırlanan bir bekleme alanı için deriden tasarlanan koltuk takımları hem uzun ömürlü kullanım hem de temizlik açısından daha doğru bir tercih olacaktır. Bekleme alanı koltuğu seçerken satın alacağınız ürünün konforlu ve ergonomik olması uzun süreli beklemelerde misafirlerinizin rahat etmesinin yanı sıra bel ve boyun sağlığının korunmasına da destek olacaktır. Tercih edeceğiniz ürünün koltuk minderlerinin vücut şeklinizi alacak malzemeler kullanılarak doldurulmuş olmasına dikkat etmelisiniz. Bu sayede ofis ya da büronuza gelen misafirleriniz kendilerini evlerinin konforunda hissedeceklerdir.

Bekleme Koltuğu Fiyatları Hangi Kriterlere Göre Değişlik Gösterir

Sizlerin beğenisine sunulan bekleme koltukları ya da koltuk takımları farklı etmenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Koltuk takımları içinde önemli yere sahip olan bekleme koltuk takımları kullanılan malzeme çeşidine, tasarımına, marka ve modeline bağlı olarak fiyat açısından değişkenlik gösterir. Daha önceden iskelet sistemi demirden yapılan minder ve kılıfları sünger ya da elyaf kullanılarak üretilen bekleme koltuk modelleri hem piyasadaki tek seçenek olması hem de fiyat bakımından uygun olması nedeni ile oldukça rağbet görüyordu. Fakat son dönemlerde tamamen farklı malzemeler kullanılarak tasarlanan, ergonomi ve dizayn bakımından oldukça konforlu ve kaliteli ürünlere ulaşılması mümkündür. Bekleme koltuğu takımları arasında fiyat bakımından ilk sırada yer alan ürünler arasında krom ayaklı ve ikili bekleme koltuğu modelleri yer alır. Günümüzde üretilen bekleme koltuklarının iskeleti genellikle parlak çelik ya da kromdan olduğundan dolayı paslanma ve çizilme gibi durumlar söz konusu olmaz. Bu da satın aldığınız ürünler size en iyi performansı sağlamaktadır. Bekleme koltuğu modellerinin büyük bir kısmında yükseklik ayar düğmesi bulunur. Bu özellik sayesinde koltuğunuzu kendi profilinize uygun bir şekilde kullanma imkânı sağlar.

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?
Aşağıdaki Temsilcilerimizden Birine Tıklayın
Ä°stanbul Showroom
Sales Support
Åžuan Online